What will the project offer?

We are proposing a minor change to the existing approval on the land for a mix of 122 spacious and open plan two- and three-bedroom apartments spread across eight levels (including ground floor). Designed by award winning architects Rothelowman, the project features a component on the ground floor, and a rooftop terrace with garden and skywalk.

The site’s existing approval for 147 apartments has been reduced to 122, in an effort to shift the target market to appeal to local owner occupiers rather than investors.

Read our frequently asked questions here.

Development Application

Minor Change Application

Product Mix

91 two-bedroom apartments
31 three-bedroom apartments

Application Reference

A005247831

Key Project Information

Design reduces number of apartments in existing approval from 147 to 122 by increasing amount of larger 2- and 3-bedroom apartments provided.

Reduction of existing approval

Design reduces number of apartments in existing approval from 147 to 122 by increasing amount of larger 2- and 3-bedroom apartments provided.

Retail space on the ground floor, with special consideration to increase landscaping and integration with the suburban streets.

Toohey St interface and retail

Retail space on the ground floor, with special consideration to increase landscaping and integration with the suburban streets.

Design exceeds council requirements for deep planting by almost double throughout the project.

Extensive green space and landscaping

Design exceeds council requirements for deep planting by almost double throughout the project.

Reduced site cover from 60% to 54.4% and increased setbacks in sensitive areas facing the character homes to provide greater separation to residential dwellings.

Reduced site cover and enhanced setbacks

Reduced site cover from 60% to 54.4% and increased setbacks in sensitive areas facing the character homes to provide greater separation to residential dwellings.

An estimated $2.3 million will be directly provided in infrastructure contributions to improve local roads, parks, stormwater, etc. from this project.

Infrastructure charges

An estimated $2.3 million will be directly provided in infrastructure contributions to improve local roads, parks, stormwater, etc. from this project.

Apartments designed to optimise cross ventilation, reduce noise to neighbouring homes, increase natural lighting and reduce need for electricity and the potential to incorporate a communal garden with composting facilities.

Environmentally conscious design

Apartments designed to optimise cross ventilation, reduce noise to neighbouring homes, increase natural lighting and reduce need for electricity and the potential to incorporate a communal garden with composting facilities.

Community Engagement

Community Engagement

It is Mosaic’s belief that we have a social responsibility to ensure our neighbours are aware of what’s happening in their neighbourhood regardless if we are legislatively required to inform the public or not.

We understand the impacts property development can have on those who live nearby, which is why we invest heavily into finding a middle ground between our neighbours, our homeowners and Mosaic.

We have proactively engaged with local councillors to understand community concerns and gather feedback. Through these meetings, our design became focused on an environmentally conscious building, increasing active amenities in and outside of our project, increasing greenery and more.

Improvements made to existing approval

Improvements made to existing approval

We’ve improved the existing approval in many ways including changing the product type to focus on owner occupier living, reducing the number of total apartments and increasing the overall size per apartment, providing large, liveable spaces.

We paid specific consideration to Brisbane City Council’s ‘Buildings that Breathe’ guidelines and designed our apartments to optimise cross-ventilation, generous access to natural light and open spaces. Our layouts are well thought out to ensure functionality and our communal areas promote a sense of community and belonging.

Deep planting and landscaping was increased, breaking up the built form. We also significantly improved the streetscape and planting to create a boulevard feel on Toohey St and Wellington Road.

Overall, the building mass has been reduced, setbacks have been increased and look and feel of the project has been greatly improved to be more sensitive to the surrounding community.

Ridesharing and Bicycle Parking

Ridesharing and Bicycle Parking

Residents bicycle parking will be provided in the basement car park and by the retail offering.

We are also actively exploring ride sharing schemes to be incorporated into the project offering to reduce car use by the residents.

Frequently Asked Questions

What is a ‘minor change application’?

As the name suggests, a ‘minor change’ relates to a proposed change that does not result in a ‘substantially different development’.

Mosaic lodged a minor change application to amend and improve the already approved Blue Sky development application. Please refer to the Brisbane City Council website [LINK] for more details on the ‘minor change application’ process and constraints.

What is a ‘minor change application’?

Why is the vehicular entrance/exit located on Toohey St and not Wellington Rd?

As part of this minor change application Mosaic are not permitted to change anything that may “impact on traffic flow or transport networks” (source Brisbane City Council website [LINK]) that was originally approved in the previous Blue Sky development application.

The rationale behind the previously approved decision for vehicular access/egress off Toohey St, was: “Development which is not a major development provides a single site access driveway in the road area to the lowest order road to which the site has frontage.” (source Brisbane City Council Transport, access, parking and servicing planning scheme policy [LINK])

Why is the vehicular entrance/exit located on Toohey St and not Wellington Rd?

How will Mosaic aim to reduce impacts during the construction phase?

With a dedicated in-house community engagement team, we commit to keeping those who are interested in our project informed of what’s happening during the entire process from DA phase to project completion and provide an avenue for people to ask us questions whenever they need.

Mosaic also implements construction methods which aim to reduce general construction impacts as much as possible such as dust suppression, delayed start times and more. More information will be provided following the development application process.

How will Mosaic aim to reduce impacts during the construction phase?

Property Location

Subscribe to Receive Updates








By clicking submit below, you consent to allow Mosaic Property Group to store and process the personal information submitted above to provide you updates in relation to this development. Privacy Policy.